Patrimoni


Viu amb tots els sentits el patrimoni de l’Escala

EL QUE NO ET POTS PERDRE

MAC Empúries
Jaciment arqueològic únic a la península ibèrica que permet explicar l’arribada de les cultures grega i romana gràcies a les restes conservades i al museu que n’explica la seva evolució. La gestió de l’equipament i de les restes depèn directament de la Generalitat de Catalunya. http://www.macempuries.cat/
Casa de pescadors Can Cinto Xuà

Casa datada al segle XVIII, conserva l’estructura típica de la casa de pescadors de l’Escala, juntament amb els estris de pesca i objectes de vida quotidiana. La casa de pescadors i corallers de can Cinto Xuà, donava a dos carrers, el de la Torre i el de les Sorres (actual Sant Pere) i va pertànyer a la família Pascual, tal com apareix al cadastre de Patiño de 1716. ….

Llegir mes…

Cementiri mariner

Aquest conjunt d’arquitectura popular d’estil neoclàssic del 1835, declarat bé cultural d’interès nacional, és únic en la seva categoria dins la Costa Brava. L’any 2018 es va restaurar.

Llegir mes….

Torre de Montgó

La torre de Montgó va ser construïda com a defensa davant la pirateria per a protegir els pescadors de l’Escala. Bastida l’any 1598 al cim de la muntanya de Montgó, ha estat restaurada i condicionada per a ser visitada. És una de les edificicacions de l’Escala declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Llegir mes..

Búnquers

Als inicis del franquisme, en el context de la Segona Guerra Mundial (1939-1945), es va construir una bateria amb la missió de defensar-se d’un hipotètic atac aliat. La bateria està dividida en dues seccions, cadascuna de les quals formada per dos búnquers situats simètricament a llevant i ponent i orientats a nord i nord-est.

Llegir mes….

Torre del Pedró

Torre de vigilància construïda al segle XVI situada al cim del Puig del Pedró. La funció principal de la Torre era la d’alertar als veïns de l’arribada de naus enemigues mitjançant senyals de foc o fum.

Llegir mes….

Maram – Centre d’Interpretació del Peix
El MARAM -Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala, creat i gestionat per la Confraria de Pescadors de l’Escala,  ens apropa al món de la pesca d’una forma visual i interactiva. Coneixerem el dia a dia del pescador, les barques, els arts de pesca tradicionals com el palangre, la teranyina, els arts menors i la subhasta del  peix. I també la cuina del peix.  Per a més informació:  http://www.maram.cat/

COL·LECCIONS

Col·lecció de pintures i dibuixos Rafel Ramis
L’Ajuntament de l’Escala disposa del llegat pictòric de Rafel Ramis (1912-1991) que inclou un centenar d’olis i un miler de dibuixos (aquarel·les, gravats, caricatures…). Un dels grans valors del fons municipal és el fet que permet repassar tota la trajectòria vital de l’artista, des de la seva infantesa i la seva vellesa a l’Escala, passant per la joventut i l’etapa de formació a Barcelona i l’etapa en què va viure a sudamèrica. Llegir mes….
Col·lecció de vestuari popular de gent de mar i d’indianos
El Museu Virtual de la Moda de Catalunya, iniciativa de la Fundació Lluís Carulla, mostra 16 vestits aportats pel Museu de l’Anxova i de la Sal. Bona part d’ells estan exposats a la casa de pescadors de Can Cintu Xuà. Llegir mes..

VISITES GUIADES

VISITES GUIADES TOT L'ANY