Rutes guiades tot l'any

INICI -> PATRIMONI -> VISITES GUIADES TOT L’ANY

RUTES VIU EL PATRIMONI 

Organitza: Museu de l’Escala


ES RECOMANA RESERVA PRÈVIA A TOTES LES RUTES.

CAL PORTAR CALÇAT CÒMODE, PROTECCIÓ SOLAR I AIGUA A TOTES LES RUTES EXTERIORS.

Més informació: infomuseu@lescala.cat o al 972 05 98 23
RUTA DUNA LITORAL D’EMPÚRIES

Passejada pel camí forestal d’Empúries tot observant la flora dunar i explicant el procés de fixació de les dunes a final del segle XIX i històries de les platges com l’arribada de la Flama Olímpica. Visita a l’interior de la Torre del Pedró.

PREU ADULTS: 5€

DURADA: 2 HORES

RUTA MARINERA

Una passejada en barca per conèixer la història de l’Escala, la defensa contra la pirateria des de la Torre de Montgó i mil i una anècdotes de pescadors sobre el contraban, contemplant les meravelles geològiques de la costa del Montgrí. Bany opcional.

PREUS

ADULTS:   16 €

DE 3 A 10 ANYS:  8 €

DE 0 A 2 ANYS: GRATUÏT

RUTA ALFOLÍ DE LA SAL I BARRI VELL

Una passejada pel barri vell de l’Escala per conèixer la seva essència: l’origen del poble, l’antic port amb els pilons d’amarrar embarcacions i l’edifici més emblemàtic de l’Escala: l’Alfolí de la Sal.

PREU ADULTS: 5€

DURADA:  1:30 HORES

RUTA VÍCTOR CATALÀ

Una passejada pel barri vell a través dels indrets que varen inspirar Caterina Albert i Paradís Víctor Català, la gran escriptora de l’Escala. Visita a l’interior del jardí modernista del Clos del Pastor i del Cementiri Mariner. Visita opcional a Santa Reparada de Cinclaus amb vehicle propi.

PREU ADULTS: 5€

DURADA: 2 HORES

RUTA PESCA I SALAÓ

Visita guiada al Museu de l’Anxova i de la Sal, per conèixer la història de la pesca i la salaó de peix blau a l’Escala i tot seguit, visita a l’interior de la Casa de Pescadors can Cinto Xuà, del segle XVIII.

PREU ADULTS: 5€

DURADA: 2 HORES

RUTA CAMÍ DE RONDA I BÚNQUERS DE LES PLANASSES

Passejada per l’antiga zona militar inclosa en el Parc Natural del Montgrí, amb visita a l’interior dels búnquers, tot observant també la flora autòctona, amb espècies endèmiques com el Coixí de monja.

PREU ADULTS: 5€

DURADA: 2 HORES

SANT MARTÍ D’EMPÚRIES

Una passejada pel veïnat medieval de Sant Martí d’Empúries per conèixer l’inici del seu poblament, la primera capital del comtat i la seva evolució. Es visitarà l’església, la Miranda, la muralla i el jardí de Víctor Català. Es recomana reserva prèvia.

PREU ADULTS: 5€

DURADA: 1 – 1:30 HORES

TALLER DE BARQUETES DE SURO

Aprendrem a construir una barqueta de suro aparellada amb vela llatina que us podreu emportar, a més de la història, els noms de cada part de la barca i la navegació a la vela.

PREU: 5€  (inclou material)

DURADA: 1:30h HORA

TORRE DE MONTGÓ

Entra i admira la privilegiada vista des de dalt de la Torre de Montgó, construïda per a la defensa contra la pirateria al segle XVI. Descobreix les anècdotes i les històries de pirates de la Costa Brava en un mirador incomparable.

PREU ADULTS: 5€