LA FESTA DE LA SAL I LA SEVA CANDIDATURA UNESCO A LA VANGUARDIA

LA FESTA DE LA SAL I LA SEVA CANDIDATURA UNESCO A LA VANGUARDIA

El passat dia 5 de novembre el diari La Vanguardia publicava un reportatge del pretigiós periodista especialitzar en patrimoni i viatges, Alberto Piernas Medina, on s’hi explicava, segons el seu criteri, quins 10 llocs de l’estat espanyol podien ser reconeguts properament com  a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

Entre aquests 10 indrets l’article nombra la Festa de la Sal de l’Escala i en destaca l’importància de la tradició marinera pel municipi i com des de l’Ajuntament s’està treballant per a que la Festa de la Sal sigui reconeguda per la UNESCO com a bones pràctiques de patrimoni immaterial. Cal ressenyar el fet que l’Escala i la seva  festa és l’única població de Catalunya que hi apareix

Els altres 9 indrets que apareixen en el reportatge són Setenil de la Bodegas (Càdis), barri del Sacromonte de Granada, Albarracín (Terol), La Orotava (Tenerife), Costa Quebrada (Cantabria), Sigüenza (Guadalajara), Ribeira Sacra (Galicia), La Granja (Segovia) i La Seu, a Palma de Mallorca.

Cal destacar que de tots aquest 10 indrets, l’Escala és l’únic que opta com a patrimoni immaterial, la resta són edificis i barris històrics o paratges naturals.

El periodista freelance Alberto Piernas Medina escriu periòdicament per mitjans tant prestigiosos com El País, La Vanguardia, National Geographic i  Condé Nast Traveler, a més de ser viatger i escriptor , autor de llibres de contes com “Trilogía de los amantes” i “Cuentos de la tierras cálidas”