TOT A PUNT PER LA XXII EDICIÓ DE LA FESTA DE LA SAL DE L’ESCALA

TOT A PUNT PER LA XXII EDICIÓ DE LA FESTA DE LA SAL DE L’ESCALA

El proper cap de setmana l’Escala acull la XXIIena Festa de la Sal. L’edició d’enguany en el programa tradicional incorpora algunes novetats.

El divendres a les 20:15h s’inauguraran dues exposicions de fotografia, una de fotografies de danses gitanes de Jacques Léonard i Festa de la Sal Patrimoni Immaterial amb fotografies de diversos autors que col·laboren amb la Festa.

També cal destacar que la Trobada vora mar que es feia a les 10 de la nit a la Riba Vella es passarà a fer a les 12 del matí del dissabte 21, a la Punta. D’aquesta manera el ball final amb els Montgrons s’avança a les 22:30h de la nit a la Riba Nova.

Igualment cal destacar que el Ball del Drac canvia el lloc d’inici, des de la Casa del Gavià, guanyant en espectacularitat.

Enguany el grup convidat són gitanos del Rajasthan (Índia), que actuaran el divendres a les 19h a l’Alfolí de la Sal i el dissabte a les 19h a la Punta.

El punt àlgid de la Festa es produeix entre les 17h i les 21h amb la mostra de més de 25 oficis mariners, l’arribada del vaixell de la sal l’intercanvi de danses entre el grup convidat i el grup de danses de l’Escala, les danses ancestrals de l’Escala i l’arribada de les barques de vela llatina amb les veles il·luminades.

Cal destacar que la Festa de la Sal es suma a la lluita global contra l’ús de plàstics d’un sol ús i només s’utilitzaran materials biodegrables i compostables.