Els museus de l’Escala participen a la campanya “Nadal al museu”

Els museus de l’Escala participen a la campanya “Nadal al museu”

Un any més el Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE) i l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala se sumen, junt amb la resta de museus de les comarques gironines, a la 5ª edició de Nadal al Museu, que en aquesta edició té lloc del 6 de desembre al 7 de gener. Una de les principals novetats és la creació d’un nou personatge, en forma d’extraterrestre, que s’ha creat per transmetre els continguts als més petits.

Enguany, la nova edició de Nadal al Museu arriba amb dues novetats importants. La primera és la presentació d’un nou personatge que serà la imatge de les activitats familiars de la Xarxa. Aquest nou personatge creat per la jove il·lustradora Xènia Ferrer, és un extraterrestre que aterra a terres gironines i no sap on és, ni com és la gent que hi viu. Enguany els nens i nenes tindran el repte de descobrir les pistes que el nou visitant ha deixat preparades als museus fins arribar a descobrir on s’amaga aquest.  A través del joc de pistes encadenades els més petits podran aprendre del patrimoni cultural de cada museu; una bona oportunitat per descobrir amb família els museus de l’Escala.

Igualment els nens i nens podran fer un retallable d’aquest visitant de les estrelles. Aquest campanya té el lema “Aquest Nadal, els museus de les Comarques de Girona han preparat una aventura molt especial per tu!” per motivar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques.

Els més petits podran descobrir cada un dels museus de la xarxa i per aquesta motiu  la segona novetat és  la creació d’un llibre d’activitats amb lectura fàcil que obsequiaran a tots els nens i nenes que visitin els museus durant les festes de Nadal. El llibret, creat, editat i produït per la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, s’ha fet amb la intenció de donar a conèixer d’una forma divertida, el patrimoni dels museus del territori gironí. La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona treballen per l’accessibilitat universal, fent museus inclusius. Per aquest motiu, els textos i el disseny d’aquest llibret han estat elaborats basant-se en els principis europeus d’accessibilitat gràcies a la Lectura Fàcil. Si no s’esgoten les existències durant la campanya de Nadal, aquest llibret estarà disponible durant tot l’any en els 26 museus de la xarxa, entre els quals hi trobem els escalencs Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE), l’Alfolí de la Sal –Museu de l’Escala i el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries.