EL MUSEU DE L’ANXOVA I DE LA SAL PARTICIPA EN EL FESTIVAL SOM CULTURA MITJANÇANT UN VIDEO DEL TALLER DE BARQUETES

EL MUSEU DE L’ANXOVA I DE LA SAL PARTICIPA EN EL FESTIVAL SOM CULTURA MITJANÇANT UN VIDEO DEL TALLER DE BARQUETES

Un video on s’explica pas a pas com es pot construir una barqueta de suro és l’aportació del Museu de l’Anxova i de la Sal a l’edició d’aquest any del Som cultura.

Aquest any, degut a la pandèmia, l’activitat no ha pogut ser presencial però mitjançant un video podem seguir al monitor del museu, Jordi Porxes, explicant com es construeix una barqueta de suro, fusta i vela, de la mateixa manera que durant molts anys ho han fet els fills dels pescadors de l’Escala, durant diferents generacions. De fet molts cops els fills de pescadors, que aprofitaven les restes i sobres de les barques, feien competicions a la platja amb rèpliques senzilles de les barques de les seves famílies.

El festival d’experiències cultural Som Cultura, que organitza el Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona a partir de les activitats que proposen les seves entitats i empreses associades, presenta enguany, en la seva cinquena edició, un programa amb una setantena de propostes que combinen activitats presencials i d’altres virtuals per adaptar-se als temps que estem vivint i assegurar la celebració del festival. És per això que #CulturaSegura és una de les etiquetes que acompanyaran permanentment les activitats del festival a les xarxes socials. La combinació d’activitats virtuals i presencials també permeten explorar noves fórmules digitals per difondre l’oferta cultural gironina.

Aquest video es pot consultar directament en aquesta web