Els gravats de l’artista Agustí Puig a l'Alfolí de la Sal

Els gravats de l’artista Agustí Puig a l'Alfolí de la Sal

Des del 30 de juliol al 30 d’agost es podrá visitar a l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala l’exposició “Rastre i memòria” d’Agustí Puig, exposició que forma part de programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala.

Aquesta exposició de l’artista sabadellenc Agustí Puig (1957) està formada per una una col·lecció de més de trenta gravats elaborats amb la tècnica de la xilografia,  del grec ‘xýlon’ fusta i ‘graphé’ escriptura, és a dir, gravat en fusta.

Rastre i memòria ressegueix el gest d’un creador que troba en el dibuix i la línia la seva màxima expressivitat. La fragmentació del cos humà, el pas del temps i la memòria són les principals temàtiques d’aquest artista que irrompé en l’escena artística als anys 80 del segle XX.

Sota la influència de la transvanguarda i seduït pel dibuix del còmic i del disseny gràfic, Agustí Puig  s’endinsa en una etapa de paisatges romàntics, que derivarà en la reivindicació de les arrels del Pop Art. La seva estada a Nova York, l’any 1992, significà un replantejament de les seves prioritats plàstiques on la densitat matèrica i el gest l’acompanyaran en les múltiples i incessants transformacions creatives.

L’obra exposada a l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala presenta una manufactura ràpida i vigorosa de colors terrossos, rogencs, blancs i negres que esdevenen espais de reflexió de l’essència de la vida i un evident retorn als seus orígens més primigenis.

La mostra s’integra en el programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas, en el qual s’hi ha afegit l’espai Alfolí de l’Escala que ara rep la present proposta expositiva. Més informació a https://www.fundaciovilacasas.com/ca