EL MUSEU DE L’ESCALA COL·LABORA EN L’INTEGRACIÓ SOCIAL DE PERSONES PENADES

EL MUSEU DE L’ESCALA COL·LABORA EN L’INTEGRACIÓ SOCIAL DE PERSONES PENADES

Des de ja fa quatre anys des del Museu de l’Anxova i de la Sal i el Museu de l’Escala col·labora amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i des d’aquest mes de desembre són les 3 les persones que, mitjançant el museu, participen en treballs en benefici de la comunitat.

En el marc del Programa de Mesures Penals Alternatives aquestes persones destinen hores cada setmana en treballs de suport al tècnics del museu, potenciant en el treball d’equip i les aptituts de cadascú. Les feines que duen a terme són tasques de neteja i manteniment dels fons del museu, conservació preventiva de materials del dipòsit, manteniment i pintura del mobiliari del museu, suport a inventari i d’altres feines vinculades al servei.

Des del museu es prioritza la integració social i professional i per això els horaris d’aquests treballs en benefici de la comunitat es fan en hores que no afecten l’exercici laboral habitual d’aquestes persones. El museu ofereix que aquestes persones puguin retornar a la societat el perjudici derivat de la infracció comesa alhora que aquests treballs tenen una funció rehabilitadora de cara a la reinserció i reeducació de la persona infractora.