DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 16, 17 I 18 DE MAIG 2020

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 16, 17 I 18 DE MAIG 2020

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 16, 17 I 18 DE MAIG 2020

 

Enguany pel confinament del Covid-19, la Generalitat de Catalunya ha decretat que els museus creïn productes online per poder celebrar el Dia Internacional dels Museus 2020, que es celebrarà els dies 16, 17 i 18 de maig.

Us engresquem a participar i gaudir del Dia Internacional dels Museus entrant a www.patrimoni.gencat.cat/dim2020  a la secció Finestres Obertes on trobareu la càpsula explicativa de 5 minuts del manuscrit original de Solitud de Caterina Albert i Paradís, Víctor Català. Us animem a entrar amb nosaltres a l’Arxiu Històric de l’Escala per conèixer aquesta peça única del patrimoni documental de Catalunya.

Per altra banda, també realitzarem un tour virtual guiat en directe de l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala i de l’Espai Víctor Català, de la mà de la directora del Museu de l’Escala, Lurdes Boix, a través del canal patrimonigencat de Youtube el dissabte 16 a les 19:15h.

 

Una altra novetat, per continuar oferint continguts i iniciatives digitals que mantinguin viu l’interès per la cultura i el patrimoni, el Museu de l’Escala ha obert un espai de museu virtual a la pàgina web www.museuvirtualdelescala.cat Gràcies a la tecnologia i als nous formats audiovisuals, la distància entre el públic i el museu es pot escurçar i pensem aprofitar aquesta oportunitat per reinventar el museu. Ensenyarem visites musicals, històries de peces emblemàtiques, rutes realitzades pels guies especialitzats, exposicions virtuals i altres activitats i curiositats a l’entorn dels museus i el patrimoni de l’Escala.

EL MUSEU DE L’ESCALA ENTRA A LES XARXES SOCIALS

El Museu de l’Escala ha activat perfils propis a Instagram, Twitter i Facebook. Abans de l’emergència sanitària ja s’hi estava treballant i ara que totes les accions són online, el Museu podrà disposar de nous canals, que es posaran en marxa coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus.

Una de les primeres accions serà participant en el repte Challenge organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat,  que consistirà en recrear una peça del patrimoni cultural i artístic dels museus catalans i penjar-la a Instagram una imatge que inclogui l’obra original i la seva interpretació. Es compartirà el resultat a Instagram fent servir el hashtag #DIMchallenge i es donarà a conèixer al site del DIM.

Des del Museu de l’Escala proposem que s’esculli per a la recreació fotografies antigues del fons de l’Arxiu Històric (fons Josep Esquirol, fons Joan Lassús o fons Vernon Richards, que podeu consultar a la www.museudelescala.cat.

D’entre tots els/les participants en el repte Challenge, es concediran 5 premis a les imatges que tinguin més likes a Instagram  i el premi consistirà en una visita guiada personalitzada al museu al qual faci referència a la imatge.