Bon balanç d'una Festa de la Sal amb canvis per la pluja

Bon balanç d'una Festa de la Sal amb canvis per la pluja

La Festa de la Sal ha estat marcada aquest any pels canvis de programació degut a les pluges del dissabte. Tot i això, el balanç ha estat molt positiu, amb molt públic a tots els actes.

La festa començava divendres, amb un concert inaugural que feia petit l’Alfolí de la Sal per veure els cants i danses dels gitanos del Rajasthan (grup convidat d’aquest any) i dels gitanos de Catalunya. A més, s’inaugurava una doble exposició sobre la Festa de la Sal i sobre les danses gitanes, aquesta darrera amb imatges de Jacques Leonard. També es feia amb normalitat el Cercavars.

Bona part de les activitats del dissabte es van haver de posposar a diumenge. Si que es va fer la conferència prevista a l’Alfolí i al vespre, un cop passades les pluges, es va poder fer l’intercanvi de danses i la trobada de cançons vora mar.

El diumenge al matí, amb un dia ben assoleiat, es va fer la representació d’antics oficis mariners -sense que pogués ser-hi el vaixell de la sal amb motiu de la mala mar-, així com la tradicional ofrena de sal, acabant la diada amb el ball, a càrrec dels Montgrons.